PUPS

MONICA MET PUP
  Veel verzorging en aandacht zijn de belangrijkste kenmerken voor de opvoeding van uw pup. Dit resulteert in jaren lange gezondheid en gezelligheid voor zowel de hond als de eigenaar. Een hond (en zeker een pup) kan nooit dagelijks van negen tot vijf alleen gelaten worden. Een pup wil altijd bij je zijn, leer hem van jongs af aan dat dit niet altijd kan, en dat hij ook even alleen moet kunnen zijn. Als de pup zijn best doet beloon hem dan, dan weet hij wat er van hem verwacht wordt, en krijgt u een hond die u vertrouwt.

De eerste dagen en weken in zijn nieuwe omgeving zijn zeer interessant voor een pup. De pup heeft vanuit het geboortenest een vaste tijd om te eten, slapen, en te spelen met de andere pups. Een nieuw huis is een grote verandering. Laat de pup de eerste dagen rustig zijn gang gaan. Gun hem zijn rust Zet de pup regelmatig buiten voor een plasje, en beloon hem als hij wat doet.  

  Zorg dat als de pup naar buiten gaat, hij in het begin nog niet op uitlaat plaatsen komt. en hou hem zoveel mogelijk weg bij andere honden, tot een week na zijn volledige enting. Leg een hond, zeker een pup, nooit in de felle zon, zonder dat hij schaduw heeft, DUS LAAT NOOIT DE HOND IN DE ZOMER ALLEEN IN DE AUTO. In een auto (ook in de schaduw) kan de auto in een paar minuten veranderen in een sauna. Met alle gevolgen van dien. Zorg altijd overal voor voldoende vers water.

Als u de pup oppakt doe dat dan op de juiste manier met twee handen. Pak een pup nooit bij de voorpoten op of met een hand. Als u een pup op de grond neerzet doe dit dan voorzichtig en laat hem niet springen. Als u de pup meeneemt in de auto zijn er enkele mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld de pup in een autobox zetten. Of de pup gaat achterin bij familie die hem in de gaten houd. Hoe eerder de pup leert hoe hij zich moet gedragen in de auto, des te makkelijker is dat voor u en de hond. Houd er altijd rekening mee dat als u een ongeluk krijgt de hond als een projectiel door de auto heen kan schieten. Een gezonde hond is goed in conditie en niet te dik. Zorg er voor dat de pup goede voeding krijgt.
Als de pup eten laat staan gooi het dan weg, anders krijg je een hond, die de hele dag één brokje gaat halen.
 

Copyright © 1996 - 2015
Dwergschnauzerkennel Uit De Vennen